5 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΡΧΗ ΣΤΟ LINKEDIN

Το παρόν άρθρο συγκεντρώνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για ένα δυναμικό ξεκίνημα στη πλατφόρμα του LinkedIn, με απώτερο στόχο να κάνεις τα σωστά πράγματα, σωστά και αποτελεσματικά, αξιοποιώντας όλα τα οφέλη της πλατφόρμας. Συνεπώς, πάρε το χρόνο σου και εξερεύνησε με τη σειρά όλα τα βήματα και τα επί μέρους links.

ΒΗΜΑ 1: ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥ LINKEDIN

Αν θεωρήσουμε ότι αυτή τη στιγμή δεν χρησιμοποιείς το LinkedIn ή δεν το χρησιμοποιείς αρκετά, και θέλεις να αρχίσεις, τότε πρέπει να υπάρξει μια αλλαγή στη καθημερινότητά σου. Η αρχή κάθε πετυχημένης αλλαγής βασίζεται στην συνειδητοποίηση του οφέλους που προκύπτει από αυτή. Έτσι, σαν πρώτο βήμα θα ήθελα να δεις την αξία που έχει καταφέρει να δημιουργήσει γενικότερα η συγκεκριμένη πλατφόρμα και το όφελος που μπορεί να δημιουργήσει για σένα.

ΒΗΜΑ 2: ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΟΥ ΣΤΟ LINKEDIN

Προσδιόρισε τι είναι αυτό που θέλεις να κάνεις, καθώς αυτό θα σε βοηθήσει να εστιάσεις την ενέργειά σου και τις προσπάθειές σου και θα σε παρακινήσει ώστε να το πετύχεις πιο γρήγορα και αποτελεσματικά. Σε αυτό θα σε υποστηρίξει το παρακάτω άρθρο αναφορικά με το Work mission.

ΒΗΜΑ 3: ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ LINKEDIN ΠΡΟΦΙΛ

Αφού έχεις συνειδητοποιήσει την αξία του LinkedIn και έχεις προσδιορίσει την κατεύθυνσή σου, τώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή να δημιουργήσεις το προφίλ σου (ή να το προσαρμόσεις). Όταν φτιάχνεις  το προφίλ σου λάβε υπόψη τις παρακάτω προτάσεις και συμβουλές, χωρίς βέβαια να περιορίζεσαι μόνο σε αυτές.

Μόλις νιώσεις έτοιμος, κάνε connect με όσους ανθρώπους γνωρίζεις ήδη και μη διαστάσεις να κάνεις post στο LinkedIn και άλλα Social Media, λέγοντας ότι είσαι νέος χρήστης και θα ήθελες να συνδεθείς με άτομα του χώρου που σε ενδιαφέρουν επαγγελματικά, συμπεριλαμβάνοντας ένα link που θα οδηγεί στο προφίλ σου.

ΒΗΜΑ 4: ΚΑΝΕ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ LINKEDIN

Ξεκίνα πολύ χαλαρά. Βάλε στόχο να κάνεις τουλάχιστον ένα ποστ/comment/like/share τη βδομάδα. Σταδιακά αύξανε τους στόχους και τη χρήση. Όλα είναι θέμα συνήθειας. Χωρίς λοιπόν ένα συγκεκριμένο στόχο, πολύ δύσκολα θα εξοικειωθείς με τη πλατφόρμα, τις λειτουργίες της και τον τρόπο χρήσης της. Η αρχή θα είναι αναμφισβήτητα δύσκολη, όμως μείνε πιστός στο στόχο σου και σίγουρα, πολύ γρήγορα, θα αποκτήσεις την ίδια εξοικείωση με αυτή που έχεις στο Facebook. Περισσότερες συμβουλές ως προς τι είναι καλό να κάνεις, μπορείς να βρεις σ’ αυτό το άρθρο.

Η χρήση του LinkedIn είναι μια αλλαγή στην καθημερινότητά σου, και όπως σε κάθε αλλαγή, έτσι και σε αυτήν, απαιτείται χρόνος και προσπάθεια. Για αυτό ακριβώς το λόγο, το τέταρτο βήμα είναι το σημαντικότερο για την πετυχημένη υιοθέτηση της πλατφόρμας.

ΒΗΜΑ 5: ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ LINKEDIN APP

Το app θα σε βοηθήσει να κρατήσεις τόσο τον εαυτό σου, όσο και τις επαφές σου engaged, αφού μπορείς ανά πάσα στιγμή  (πχ όταν είσαι στο λεωφορείο) να απαντάς σε σχόλια άλλων χρηστών, να διαβάζεις ενδιαφέροντα άρθρα και να τα μοιράζεσαι με τις επαφές σου.

Καταλήγοντας, το κάθε ένα από τα παραπάνω βήματα έχει τη σημασία του και όλα μαζί δημιουργούν την αξία που τόσοι επαγγελματίες έχουν αναγνωρίσει στην πλατφόρμα και επωφελούνται αυτής. Γίνε λοιπόν κι εσύ μέλος της κοινότητας του LinkedIn, ανακαλύπτοντας έτσι νέα επαγγελματικά μονοπάτια και ευκαιρίες.

Διάβασε επίσης: για το LinkedIn Summary & για το πως να βγάλεις την πιο σωστή LinkeIn Pic για το προφίλ σου.


Older Post
Newer Post